Over ons

De kracht achter 2b Lean is Pieter Bakker, hij is sinds 2002 bezig met Lean Manufacturing/ Six Sigma en verbeteren ”met gezond verstand” van processen en operators.

Pieter is begonnen met Lean manufacturing en Six Sigma bij Nedschroef Helmond BV.

In de periode 2002- 2007 heb ik kennis gemaakt met continue verbeterprocessen welke als missie gevolgd moesten worden inzake ISO TS 16949 voor de automotive. Doel was steeds het proces, om het juiste product, op de juiste tijd, op de juiste plaats tegen de juiste kosten continue te verbeteren. Voor Nedschroef heb ik vervolgens de Lean implementatie begeleidt bij zusterbedrijven in Duitsland en Zuid Afrika.

In 2008 heeft Pieter veel ervaring opgedaan als accountmanager ASML voor dienstverlener Panalpina World transport services. Hierin was hij verantwoordelijk voor de introductie van de Lean Manufacturing Principes en implementatie hiervan ten einde de diverse proceskosten beter te beheersen.

Sinds januari 2009 is 2B Lean gestart met de bedoeling naast het analyse en advies traject ook het management team en uitvoerend kader te coachen bij de implementatie. Waar de concurrentie alleen advies en rapporten schrijft gaat 2b Lean een stap verder; Daadwerkelijk de uitvoering begeleiden en mensen trainen om verbetertrajecten zelf op te starten en af te ronden.

Voorbeelden uit de praktijk

In de afgelopen jaren hebben we trainingen verzorgd in het traject slimmer produceren welke door Censor trainingen in met name de timmerindustrie wordt verzorgd. Hier trainen we de medewerkers (werkvloer en werkvoorbereiding/calculatie) op diverse niveaus (MBO 2 en 4) bedrijfskundige technieken ( o.a. kwaliteit, logistiek) maar ook in de verbetertechnieken lean manufacturing. Daarnaast hebben we deze training ook verzorgd in metaalverwerkende, grafische, kunststofverwerkende en betonverwerkende industrie, als ook bij industriele bakkerijen en logistieke dienstverlening. Zelfs in kantooromgevingen, als loonadministraties, factuurverwerkende afdelingen als accountancy kantoren zijn uitermate geschikte omgevingen om processen te optimaliseren, doorlooptijden te verkorten en faalkosten te reduceren. met trots vermelden wij dat Pieter Bakker reeds meer dan 100 groepen heeft mogen begeleiden in hun eerste stappen op het gebied van lean en mean.

Belangrijke referenties zijn:Effectief en Efficiënt - Flexibele organisatie Persoonlijke en Praktische aanpak
Veel ervaring - No nonsens